Новини

Ангелкова прекратява четири договора за стопанисване на плажове

Ангелкова прекратява четири договора за стопанисване на плажове

20-09-2017

Предстои прекратяването на два договора за концесия и два за наем на плажове. Два договора ще бъдат спрени заради системни нарушения. Това са плажовете "Созопол централен" и "Слънчев ден". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред БиТиВи. Тя уточни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажа и не са плащали концесионната вноска.

 

Други два договора ще бъдат спрени по взаимно съгласие – там новите наематели са се убедили, че няма да могат да ползват плажа както искат. Това са в "Обзор" и в "Лозенец", където е имало нерегламентирано застрояване, допълни тя.

 

В отговор на въпрос Ангелкова коментира, че няма противоречия с вицепремиера Валери Симеонов, а по-скоро се допълвали. Снощи в ефира на същата телевизия Симеонов посочи, че двамата имат принципни разминавания за българския туризъм. С уточнението, че паметта е къса Ангелкова посочи, че още миналото лято имало два щаба, които се занимавали с проблемите с шума в курортите и очевидно решението за това са законодателни промени.

 

На срещите й с директорите на големи европейски туроператори било посочено, че България все повече се превръща от евтина дестинация в такава, която предлага качество.

 

По адрес на протестите за управлението на плажа "Делфин" министърът обясни, че няма никакво нарушение в процедурата по отдаването му под наем, проведена от служебното правителство през пролетта. Нито е имало оплаквания и сигнали, свързани с нея. Тя обаче обясни, че няма закон, в който да се урежда въпроса с нудизма и няма как министерството да дели на този принцип плажуващите. Тя предлага хората, които имат отношение по темата, да дадат идеи как да се реши този въпрос с готвените промени в Закона за Черноморското крайбрежие.

 

Предвижда се не само чужди, но и български туристи, почивали в страната си, да бъдат поздравени с картичка от министъра, съобщи още Ангелкова. Това е инициатива от това лято, макар че при оповестяването й не се разбра, че картичките са само за чуждестранни гости. Цената на една била 6 ст.Още новини